ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tänk stort – och skapa stort

Kristian Borglund · 22 Dec 2011
Uppdaterad 22 Dec 2011
Maria G Karlssons vision som hon nu startar företag med: Ökad medmänsklighet, bland annat hos vård och myndighetspersoner.

Maria G Karlssons vision som hon nu startar företag med: Ökad medmänsklighet, bland annat hos vård och myndighetspersoner. Foto: Maja Suslin/scanpix


Tänk så groteskt storslagna tankar att både du och omgivningen ramlar baklänges.

klar

Artikellänk är kopierad

 Tänk större – så groteskt storslagna tankar att både du och omgivningen ramlar baklänges.  Det lärde sig Maria G Karlsson att göra.  Det har gett henne en helt ny gnista i livet och karriären. Har du svårt för att hitta något som du ”brinner för”? Kanske behöver du bara tänka större? Maria G Karlsson tog hjälp av den nya karriärmetoden Lifespider som går ut på att odla sex storslagna livs- och karriärvisioner, med näring från tidigare personliga livserfarenheter. – Efter en bilolycka för sju år sedan fick jag en pisksnärtskada med fruktansvärd smärta. Jag hade därför kontakt med personer inom vården och olika myndigheter i flera år. Många av dem var verkligen fantastiska och brydde sig om de patienter de mötte. Men så var det inte med alla. Hon möttes även av bristande medkänsla och en stor okunskap om patientens utsatta situation. Det var ur dessa erfarenheter hennes storslagna vision skapades – en ny avdelning på Socialstyrelsen, en som arbetar med utveckling av medmänsklighet inom vården. – Det kändes först som en ”för stor” vision för mig att jobba för, men att tänka stort gör att jag kan släppa begränsade tankar och känner mig friare. Redan har hon träffat kvalitetsansvarige och primärvårdschefen i Örebro där hon bor, och haft möte med tillsynschefen på Socialstyrelsen. I dagarna startar hon ett företag som ska jobba med visionen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro