ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tankade fett hos countrylegend

Billy Andersson · 17 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ALTERNATIVT BRÄNSLE. Först tankar deltagarna pommes frites inne på hamburgerhaket. Sedan kör de upp på baksidan och tankar kökets frityrolja i bilen. Det är maximal användning av energi.

Just nu pågår The Greaseball Challenge. Fem internationella fettrallylag tävlar om att köra 724 mil mellan Washington och Costa Rica. Enda regeln är att fossila bränslen är förbjudna.Lagen heter The Frying Burrito Brothers, Grease Lightning och liknande. Där finns även det norska laget Zero. I en följebil finns svenska Vivece Mellegard som gör en dokumentär om norrmännens matoljerace.

Nu är inte matfett temat i rallyt utan miljö. Viktigast är att visa möjligheterna med alternativa bränslen. Zero fuskar därför och har biodiesel i tanken på sin ombyggda Ford Club Wagon. Ett smart val visade det sig. På sin väg genom Texas svängde de in hos coutrystjärnan Willy Nelson, som har egen produktion av biodiesel på sin farm, för att tanka. Ekipagen går i mål i slutet av månaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro