ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tantverket lockar unga till syjuntan

Johanna G Jimenez · 18 Okt 2011
Uppdaterad 18 Okt 2011
– Det är så avstressande att sitta och virka och småprata tillsammans med andra, säger Luisa Carbonelli.

– Det är så avstressande att sitta och virka och småprata tillsammans med andra, säger Luisa Carbonelli. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Det är torsdagskväll och på syjuntan Tantverket har några unga hemslöjdsfantaster träffats för att umgås över färggranna virkningar och stickningar, smutta på kaffe ur små, små koppar och umgås på ungefär samma sätt som man gjorde på gamla tiders syjuntor. Varje torsdagskväll hela hösten kommer Tantverket att träffas på Stapelbädden, en mötesplats med handarbetet som gemensam nämnare. – Jag tycker att det är viktigt att återta de gamla tekniker som våra far- och mormödrar var så duktiga på. Handarbete är en så avkopplande kontrast till att sitta och knappa framför datorn, det är något skönt med att tillverka något helt fysiskt med händerna, säger Luisa Carbonelli, som håller i Tantverket. – Min farmor virkade stora överkast när jag var liten men jag lärde mig aldrig själv. Nu vill jag lära mig allt, säger Ida Eriksdotter, som är här för första gången.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro