ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tanyas dotter mördades: I början handlade det bara om att överleva”

Evelina Pålsson · 19 Aug 2016
Uppdaterad 24 Aug 2016
Snart har det gått fyra år sedan 13-åriga Hannah Bennet mördades. Enligt Hannahs mamma Tanya gällde det att på nytt hitta meningen med livet för att kunna gå vidare.

Snart har det gått fyra år sedan 13-åriga Hannah Bennet mördades. Enligt Hannahs mamma Tanya gällde det att på nytt hitta meningen med livet för att kunna gå vidare. Foto: Privat


Den 1 september 2012 mördades 13-åriga Hannah Bennet av en 31-årig man. För Metro berättar Hannahs mamma Tanya Bennet om sorgen och hur hon tog sig vidare.

klar

Artikellänk är kopierad

Att det varit inbrott var Tanya Bennets första tanke då hon kom hem lördagen den 1 september 2012 och möttes av poliser. Men så berättar polisen att de hittat en död person i lägenheten under familjen Bennets.

– Han frågade om jag hade en bild på Hannah och då tog jag fram en bild på henne i mobilen. Han gick ner och när han kom upp igen berättade han att det var Hannah som låg där nere, säger Tanya.

Beskedet chockade Tanya och det tog tid innan hon förstod att det var sant. Först några veckor efter mordet då hon får se Hannahs kropp på Danderyds sjukhus kan hon ta in att dottern är död.

– Fram tills jag hade sett henne trodde jag inte att det var sant men när jag såg henne förstod jag att hon aldrig skulle komma tillbaka, säger Tanya.

Sorgen och chocken gjorde att Tanya blev sjuk. Hon fick yrsel som gjorde det svårt att gå och hon kunde knappt sova. När hon väl sov drömde hon mardrömmar om dådet och att det skulle hända hennes söner något.

► LÄS MER: Ungdomsmorden som skakade Sverige

– I början handlade det bara om att överleva. Jag fick sömntabletter men det fungerade inte, säger Tanya och fortsätter:

– Jag började sedan gå till en mentaltränare som lärde mig avslappningsövningar.

Utöver det fick Tanya hjälp av en psykolog som lärde henne att försöka tänka här och nu och att ta en dag i taget. Tanyas främsta tips för att gå vidare är att ha positiva människor i din närhet, låta sorgen ta tid och att försöka hitta någon mening med livet.

– I mitt fall var det mina två barn, mina två pojkar och sen hittade jag ett jobb som gav mig framtidshopp, säger Tanya.

Den 31-åriga mannen som mördade Hannah dömdes till rättspsykiatrisk vård. I våras fick Tanya kännedom att om mannen sedan ett tag tillbaka tillåtits ha permission. 

– Jag känner stor besvikelse och frustration. Det är otroligt orättvist av det svenska samhället att en 13-åring inte ska kunna vara trygg i sitt hem utan blir mördad och att gärningsmannen inom fyra år har permissioner, säger hon och fortsätter:

– Var inte Hannahs liv värt mer än så?

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro