ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tapasmeckat Barcelona

Leif Granlind · 25 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Barcelonas tapasbarer är ofta små och trånga – vilket ger en genuin känsla. Men testa även gärna de nya avantgardeställena.

Barcelonas tapasbarer är ofta små och trånga – vilket ger en genuin känsla. Men testa även gärna de nya avantgardeställena.


• Barcelona bjuder på tapas • Avatantgarde såväl som traditionellt • Metro guidar till de bästa ställena i stan

klar

Artikellänk är kopierad

Zlatans Ibrahimovic nya hemstad Barcelona är så populär bland semesterfirare att det är svårt att undvika ”turistmeny”-fällan när du går ut och äter.

Följ vår guide, ett exklusivt avsnitt ur Time Out's nya cityguide till Barcelona, så kommer du inte att bli besviken när du är ute efter de spanska smårätterna som går under samlingsnamnet tapas.– Tapas, säger den Michelinstjärnebelönade kocken Carles Abellan, är en av de spanska grejer jag verkligen gillar. Tapasbarer i Barcelona tenderar att vända sig till turister och ses ibland inte som tillräckligt katalanska. Abellan tog sig för med att ändra på det för några år sedan med übercoola Comerç 24. Krogen beskrivs ofta som en ”avantgarde-tapasrestaurang”, men faktum är att den serverar ”platillos”, små rätter som man kan beställa flera av. De har dock inte mycket gemensamt med de skinkkroketter och ”patatas bravas”, stekt potatis, som platillos vanligtvis refererar till.

Abellans nyare satsning, Tapaç 24, återställer balansen; en old school-bar som serverar traditionella tapas av utmärkt kvalitet. Bland linser med chorizo och torskkroketter hittar man dock även här lekfulla munsbitar i hans tidigare stil. Baren ligger precis vid huvudgatan La Ramla, på Carrer de la Diputació 269.

Tre andra tapasställen värda ett besök är Quimet & Quimet på C/Poeta Cabanyes, Bar Celta på C/Mercé 16 och Euskal Etxea på Placeta Montcada 103. Trångt, genuint och enastående.

En verklighetsflykt

Att komma ner till Barcelona under en weekend och äta tapas är en fantastisk verklighets-flykt. För här är fantastiska tapas en verklighet.

Min favorit är faktiskt turistiga Txapela på Passeig de Gracia vid Plaça Catalunya. Där brukar jag sitta och suga i mig de lite smådyra baskiska läckerheterna innan jag tar en taxi upp till en Barcelonamatch på Camp Nou.

Men i Barcelona är kvaliteten på tapas så hög att det kan räcka med att gå in på valfri bar och äta billiga tapas till en öl, Estrella förstås, och kolla matchen på tv. Det har jag också gjort många gånger.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro