ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tappad mobiltelefon återvände efter en nio månader lång jordenruntresa

Patrick Ekstrand · 9 Jul 2014
Uppdaterad 10 Jul 2014

När Kevin Whitney tappade sin mobiltelefon i en behållare med 140 ton spannmål trodde han att han aldrig skulle få se den igen. Men nu har den kommit tillbaka efter en nio månader lång jordenruntresa.

klar

Artikellänk är kopierad

Kevin Whitney och den efterlängtade telefonen.
Kevin Whitney och den efterlängtade telefonen.Foto: KFOR

Det var i oktober som telefonen gled ur Kevin Whitneys ficka när han jobbade på sin gård i hålan Chickasha i den amerikanska delstaten Oklahoma.

– Jag trodde att jag aldrig skulle se den telefonen igen, säger han till tv-kanalen KFOR.

Kevin Whitney insåg att det skulle vara ungefär som att leta efter en nål i en höstack, men i mer modern tappning, och lastade i stället spannmålet på en lastbil. Sedan fortsatte lasten – och telefonen – färden nedför Mississippi till New Orleans i Louisiana och därifrån vidare ut i världen.

Plötsligt härom dagen ringde hans nya telefon. "Är det Kevin Whitney?" frågade rösten i luren.

– Jag sa "Ja, det är Kevin." Han sa "Har du tappat din mobiltelefon" och jag svarade "Jo, jag tappade en i höstas.", säger han till KFOR.

►Obi Wan Catobi hemma igen efter en lång resa

Det visade sig att telefonen hade åkt hela vägen till Japan där den hittades på en fabrik som skulle förädla spannmålet. Nu har Kevin och hans telefon återförenats efter att upphittaren skickade den tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro