ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tapperhetsmedalj för att döda med radiostyrt plan

Elina Bratt Lejring · 14 Feb 2013
Uppdaterad 14 Feb 2013
De så kallade drönarpiloterna styr stridsfarkoster från marken. Nu ska de få medalj för sina "tappra" insatser.

De så kallade drönarpiloterna styr stridsfarkoster från marken. Nu ska de få medalj för sina "tappra" insatser. Foto: Eric Gay/Scanpix


De deltar i krig genom att döda. Men själva sitter de i trygghet framför datorskärmar i USA. Nu ska de få medalj för sin tapperhet.

klar

Artikellänk är kopierad

I går meddelade försvarsminister Leon Panetta att Pentagon ska införa en tapperhetsmedalj för de så kallade drönarpiloterna. 

Han sade att man naturligtvis kommer att fortsätta prisa de krigare som faktiskt utsätter sig för fara genom att fysiskt delta i krig, men att även dessa passiva krigare förtjänar att få utmärkelser.

– Vi ska också hedra detta arbete som gör en stor skillnad i stridsoperationer, sade han under gårdagens presskonferens, skriver Airforce Times.

Den nya medaljen kallas för the Distinguished Warfare Medal och har röda, vita och blå ränder. 

De fjärrstyrda farkosterna har fått mycket kritik eftersom rapporter har visat att de är svåra att kontrollera och ofta dödar onödigt många civila.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro