ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tarantino: Nu lägger jag av med att vara en röv

Damon Wise · 15 Jan 2016
Uppdaterad 15 Jan 2016

Foto: alloverpress


Quentin Tarantino är tillbaka, och den här gången med en film han i en intervju kallat en klaustrofobisk snöwestern - "The hateful eight", som hade premiär i Sverige i onsdags. Här berättar han om inspelningarna och varför det nästan inte blev någon film alls.

klar

Artikellänk är kopierad

När manuset till "The hateful eight" läckte i förtid i februari 2014 var det nära att det inte blev någon film alls, eftersom Quentin Tarantino blev så upprörd att han tänkte vägra.

*Folk blev förvånade över att du blev så arg eftersom du ofta själv läckt dina manus.

- Ja, men då är de ju KLARA. Jag var helt förkrossad, för det här var ingenting som var tänkt att ses. Slutet var inte det riktiga slutet, bara ett slut. Jag skulle aldrig ha släppt något så ofärdigt, säger han medan filminspelningarna pågår i Telluride.

*När ändrade du dig?

- Du menar efter att jag hade sagt att jag inte tänkte göra den? Hehe. I stort sett efter manusläsningen. När jag fått de skådespelare jag ville, och vi gjorde den, och det gick bra, så var jag bara ok, nu lägger jag av med att vara en röv och gör filmen.

*Vad ändrade du?

- Tja, tredje akten. Hela sista kapitlet var väldigt olika i alla utkast och jag ville vänta till sista innan jag drog alla trådar till sin spets. Jag ville vara helt och hållet inne i filmen innan det. Det var därför det var så jobbigt att första utkastet hamnade därute.

*Hade du redan skådespelare i åtanke?

- Jag träffade en massa människor för Daisy Domergue [Jennifer Jason Leigh], men i princip alla andra skrev jag rollen för. Tim Roth, Michael Madsen, Sam Jackson och mer eller mindre Kurt Russel.

*Fick de genomgå någon typ av bootcamp innan inspelningarna?

- Bara repetitioner. Vi hade typ tre veckor. Jag sa till dem att det ni har att göra i filmen, det vill jag att ni gör. Och gör mig inte besviken. Till exempel måste Jennifer lära sig att spela gitarr i filmen och hon pluggar varenda jävla dag. Hon visste inte att hon hade det i sig, men börjar bli riktigt bra på det. Jag frågar Kan du spela gitarr? och hon svarar Nej, men jag har alltid velat. Well, här är din chans.

*Du åkte till Japan för Kill Bill, Berlin för Inglorious Basterds och New Orleans för Django. Är platsen en del av att göra film?

- Det vore tråkigt att bara göra film i Los Angeles, såvida det inte var just en stor LA-film och det var poängen. Och en del av det roliga är ju att få rymma iväg med cirkusen.

Tarantino under inspelningarna av filmen.
Tarantino under inspelningarna av filmen.Foto: Alloverpress
klar

Artikellänk är kopierad

Damon Wise
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro