ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

T.a.t.u-stjärnan: Jag skulle fördöma min son om han var bög

Tomas Lundin · 19 Sep 2014
Uppdaterad 19 Sep 2014
Så här såg duon ut under ett besök i Sverige 2005. Yulia Volkova till vänster och Lena Katina till höger.

Så här såg duon ut under ett besök i Sverige 2005. Yulia Volkova till vänster och Lena Katina till höger. Foto: TT


Vid millenieskiftet blev t.A.T.u gayikoner efter låten och videon till All The Things She Said”, som handlade om två unga tjejers kärlek. Sedan dess har Yulia och Lenas romantiska kärlek till varandra avslöjats som en marknadsföringsbluff. Nu uttalar sig en av dem till och med grovt homofobiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

2008, strax innan duon splittrades.
2008, strax innan duon splittrades.Foto: TT

Om det rådde några tvivel om att deras status som gayvänliga var hittepå skingrades de efter en intervju i rysk tv där Yulia Volkova uttalar sig om manlig homosexualitet. På frågan om hon skulle acceptera om hennes son var homosexuell svarade hon såhär: 

– Jag skulle fördöma honom för jag tycker att en riktig man ska vara en riktig man, säger hon enligt The Independent.

Trots det vill hon understryka att hon inte är homofob, men det hon fortsätter att säga ger inte direkt stöd åt det påståendet. 

– Jag har många gayvänner. Jag tycker att det är bättre att vara bög än att vara mördare, tjuv eller knarkare. Om du väljer mellan alla dessa är det lite bättre att vara bög. 

Yulia säger också att två mäns kärlek inte är samma sak som två kvinnors eftersom det är ”mer estetiskt tilltalande” med två kvinnor som håller handen eller kysser varandra än två män och att ”män skapades för fortplantning”.

Volkova verkar ha svepts med i den våg av homofobi som präglat Ryssland under den senaste tiden.  År 2006 lät det annorlunda: 

– Vi vill säga att en pojke kan älska en pojke och en flicka kan älska en flicka. Om alla människor skulle älska varandra skulle det vara lättare att leva i den här världen, sa hon då i en intervju.

Duon har sålt över 15 miljoner skivor och rankas som den mest framgångsrika ryska gruppen någonsin.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro