ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tatueringsförbud för brittisk polis

Jenny Sköld · 17 Okt 2012
Uppdaterad 17 Okt 2012
Tatueringsförbud för brittisk polis

Tatueringsförbud för brittisk polis Foto: Kommissarie Bernard Hogan-Howe vid Scotland Yard bannlyser synliga tatueringar i poliskåren.


klar

Artikellänk är kopierad

Den som har en tatuering som inte går att dölja kan inte längre få jobb som polis i Storbritannien. Den nya förordningen gick på tisdagen ut i ett meddelande till 52 000 medlemmar i poliskåren.

Det innebär att tatueringar måste döljas men att de som slingrar sig upp i ansiktet eller på händerna förbjuds helt hos medlemmar i poliskåren. Anledningen är att tatueringar "skadar" den offentliga bilden av polisen, skriver brittiska Daily Mail.

Samtidigt inleds en amnesti där poliser som redan har den typen av tatueringar måste registrera dessa. Syftet är att det inte ska gå att "fylla på" med tatueringar i hemlighet efter att förbudet trätt i kraft. 

Kritiken har inte låtit vänta på sig. En invändning är att förbudet kan bli diskriminerande mot människor som bär kulturella tatueringar. En annan är att tatueringar kan vara en "isbrytare" i yttre tjänst och att polismännen bör representera folket i övrigt och därför också bör se ut som "vanligt folk".

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro