ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Tävling: Du kan få sjunga The Hunger Games”-hiten inför arenapublik i Stockholm och Malmö

Emma Björkman · 19 Maj 2017
Uppdaterad 7 Jun 2017
Låten ”Hanging tree” sjöngs av filmstjärnan Jennifer Lawrence i ”Hunger games”–filmserien. Nu har du chans att få tolka låten inför jättepublik.

Låten ”Hanging tree” sjöngs av filmstjärnan Jennifer Lawrence i ”Hunger games”–filmserien. Nu har du chans att få tolka låten inför jättepublik. Foto: Alamy/IBL


Drömmer du om att stå på scenen och sjunga inför en jättepublik? Nu kan din dröm bli sann! Var med och tävla om chansen att få uppträda med filmhiten The Hanging Tree” på Hovet i Stockholm och Malmö Arena i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

I november kommer den amerikanske filmkompositören James Newton Howard till Sverige som en del i hans första liveturné. Men redan nu startar en tävling där en vinnare kommer få chansen att inta scenen med honom.

– Om du någonsin har drömt om att få sjunga inför en fullsatt arena så ska du definitivt inte gå miste om den här chansen! säger Kajsa Apelqvist, presschef på FKP Scorpio.

En person kommer få sjunga hiten

I en unik tävling tillsammans med konsertarrangören FKP Scorpio kommer en person få sjunga hitsingeln ”The Hanging Tree”, som filmstjärnan Jennifer Lawrence sjöng i ”The Hunger Games – Mockingjay Part 1” under James Newton Howards båda konserter i Sverige.

– Det här är ett unikt tillfälle att få framföra fantastiska ”The Hanging Tree” tillsammans med låtens skapare, och samtidigt backas upp av en hel kör och en stor symfoniorkester, säger Kajsa Apelqvist.

Har gjort musik till många succéfilmer

På James Newton Howards cv finns både Grammy- och Emmypriser och givetvis att han skapat filmmusik till några av tidernas mest kända filmer, bland andra ”Pretty Woman”, ”Sjätte sinnet” och ”King Kong”. Han står också bakom hela soundtracket till ”The Hunger Games”-trilogin och är nu högaktuell med musiken till Harry Potter-spinoffen ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”. När James Newton Howard tar med sin show till Hovet i Stockholm den 14 november och Malmö Arena i Malmö den 15 november kommer han att bjuda på världskänd filmmusik från sin 30 år långa Hollywoodkarriär – med lite hjälp från en svensk sångare.

Bli vinnaren som får sjunga ”The hunger games”-hiten – så här tävlar du:

För att tävla ska du vara en kvinna, 18–25 år och som kan närvara under repetitionerna och konserterna i både Stockholm och Malmö.

Du hittar tävlingen på Jamesnewtonhoward.com/competition

1. Spela in en video av dig själv när du sjunger ”The Hanging Tree” acapella i originaltonarten och ladda upp videon till Youtube, Vimeo eller liknande plattform.

2. Välj vilken stad du vill provsjunga för och skicka in länken till din video via James Newton Howards hemsida.

3. Fem finalister per stad väljs ut av arrangörerna och deras auditions kommer finnas på James Newton Howards hemsida och sociala medier.

4. Vinnaren utses av James Newton Howard personligen och får sjunga låten live i Stockholm och Malmö, ackompanjerad av en symfoniorkester och stor kör.

Sista dag för att vara med och tävla är 18 juni.

pil
Fakta: James Newton Howards Sverigekonserter

Hovet, Stockholm

När: 14 november.Biljettpris: 425-940 kronor + serviceavgift.Åldersgräns: 6 år.

Malmö Arena, Malmö

När: 15 november.Biljettpris: 425-940 kronor + serviceavgift.Åldersgräns: 6 år.

3 snabba fakta om James Newton Howard

1. Han samarbetade med filmkompositören Hans Zimmer på den Grammy-vinnande musiken till ”The Dark Knight”.

2. Han har vunnit en Emmy, nominerats till en Golden Globe och Oscarnominerats åtta gånger.

3. Förra året belönades han med det prestigefyllda priset BMI:s Lifetime Achievement Award.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro