ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Taxiförare åtalas för att ha filmat kundernas kortkoder

Fredrik Beckman · 14 Nov 2013
Uppdaterad 14 Nov 2013

Taxiföraren drog kundernas kort i en skimningsapparat och filmade kortkoderna. Sedan drog han och en kumpan runt i Göteborg och handlade i butiker. Nu åtalas de misstänkta för ett av bedrägerierna.

klar

Artikellänk är kopierad

Taxiföraren misstänks ha filmat koden kunden slog in med hjälp av en kamera i form av en penna.
Taxiföraren misstänks ha filmat koden kunden slog in med hjälp av en kamera i form av en penna.Foto: Polisen

De var 1 februari i år som en man åkte taxi med en 34-årig förare. Vad han inte visste var att när kontokortet drogs var det genom en så kallad skimningsutrustning. Samtidigt filmade taxiföraren koden kunden slog in med hjälp av en kamera i form av en penna.

Med hjälp av den kopierade informationen ska sedan taxiföraren och en 39-årig kumpan gjort ett nytt kontokort.

Dagen efter gick de runt i olika butiker i Göteborg och handlade. Totalt handlade de varor och fick dessutom ut kontanter för 7 208 kronor.

Den drabbade mannen är inte ensam. Totalt ska ett 13 personer ha drabbats av skimningen. Vissa har lurats när de åkt mellan uteställen kring Avenyn. Igår åtalades Den 34-åriga föraren och den 39-årige kumpanen misstänkta för grova bedrägerier.

När tullkriminalen, i ett annat ärende, gjorde husrannsakan hos en av männen hittade man skimningsutrustingen. Dessutom hittade man en kamera i form av en penna. På en av filmerna sitter de två kumpanerna och en tredje man och diskuterar hur skimningen gått till.

Under färden har föraren varit serviceminded och fått kunderna att berätta om vad de jobbar med och andra vardagliga samtal.

Taxiföraren har egen bil men kör för en av taxisammanslutningarna i Göteborg. I förhör berättar han att han ville sluta bedrägerierna men ska då ha hotats av en liga för att fortsätta.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro