ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Taxiförare åtalas – förgrep sig på 18-årig kvinna i bilen

Daniel Olsson · 29 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den 18-åriga kvinnan klev in i taxin för att bli körd till Linnéstaden. Istället kördes hon till ett hotell på Hisingen där föraren erbjöd henne pengar för att ”följa med upp”.När taxiföraren nu åtalats för olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande anklagas mannen för att under 45 minuter ha kört runt kvinnan i Göteborg samtidigt som han tafsade på henne och försökte kyssa henne.

Först när kvinnan gav honom sitt nummer och övertygade honom om att de kunde ses en annan gång ska han låtit henne gå.- Han har vägrat släppa av henne, säger åklagaren Lotta Nielsen som igår åtalade mannen.

Mannen, som arbetade för ett etablerat taxibolag, nekar till alla anklagelser.- Jag har kanske sagt något som hon missförstått, säger han och spekulerar i att kvinnan anmält honom för att tjäna pengar.

Kvinnans berättelse stöds av en kamrat som berättar att hon valde hoppa ur taxin eftersom föraren bara anspelade på sex hela tiden. Hon lyckades också ringa upp en manlig vän under resan.

Eftersom mannen ringde upp kvinnan dagen därpå och bjöd ut henne på middag så kunde utredarna binda honom till händelsen via hans telefonnummer.

Kvinnan berättar att hon idag känner obehag över att åka taxi idag då hon inte trodde att sådant skulle hända hos etablerade bolag.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro