ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Taxiföraren hittade inte – krävde kund på dubbel betalning

Johan Wikén · 1 Sep 2016
Uppdaterad 1 Sep 2016
Kvinnan kan nu få tillbaka 500 kronor.

Kvinnan kan nu få tillbaka 500 kronor. Foto: TT


Taxichauffören hittade inte till adressen kvinnan hade uppgett – och krävde dubbel betalning. Det var fel, fastslår Allmänna reklamationsnämnden. De anser att kvinnan nu ska få pengar tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen inträffade i februari i år. Kvinnan tog en taxi från Sturup i Malmö och uppgav att hon skulle till Trelleborg. Längs vägen såg hon en skylt som visade den plats hon egentligen skulle till. Hon sa detta till taxichauffören som inte hittade adressen på sin GPS.

►LÄS MER: Taxichauffören: Så lurar vi dig på pengar

De körde runt i ungefär en och en halv timme – men hittade aldrig platsen. I stället blev kvinnan avsläppt i Trelleborg.

Taxichauffören sa att hon var tvungen att betala dubbelt pris, 1 000 kronor, för att det tog så pass lång tid.

Kvinnan klagade i efterhand till Allmänna reklamationsnämnden och ville ha tillbaka 500 kronor. Taxibolaget motsatte sig kravet eftersom de menade att föraren inte fått tillräckligt bra beskrivning av kunden.

►LÄS MER: Taxiförare: Här är de mest irriterande sakerna du gör som kund i taxin

Allmänna reklamationsnämnden går dock på kvinnans linje och rekommenderar taxibolaget att återbetala 500 kronor till kvinnan.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro