ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Taxirånaren slår till

John Lindblom · 9 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Här slår rånaren till – framför kameran. 

Här slår rånaren till – framför kameran. 


klar

Artikellänk är kopierad

Den manlige taxikunden på bilden har precis anlänt till den angivna Täby­adressen, och helt ovetande om att han filmas lägger han plötsligt över betalningsansvaret på chauffören.– Så där, då vill jag ha hela dagskassan, tack!Men trots pistolhot och en medhavd 30 centimeter lång jaktkniv misslyckas rånet och chauffören lyckas fly från platsen.Den 36-årige gärningsmannen greps direkt efter rånförsöket natten till den 21 maj och har nu rekordsnabbt dömts till 15 månaders fängelse.– Taxichauffören såg att pistolen var en soft airgun och flydde med kassan efter att även ha hotats med jaktkniv. Gärningsmannen gav då upp och sprang själv därifrån, berättar kammar­åklagare Stefan Lindblom.

På grund av övervakningskameran, det snabba gripandet på rånnatten samt ett omedelbart erkännande kunde mannen åtalas redan en vecka efteråt. I onsdags, bara 13 dagar efter rånet, kom domen.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro