ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Team Solo Mid-stjärnan Bjergsen om lagets nya spelare

Erik Glanell · 7 Dec 2017
Uppdaterad 7 Dec 2017
Søren "Bjergsen" Bjerg tillsammans med den tidigare lagkamraten Yiliang "Doublelift" Peng.

Søren "Bjergsen" Bjerg tillsammans med den tidigare lagkamraten Yiliang "Doublelift" Peng. Foto: Riot games


Team Solo Mid gör ett nytt försök att lyckas i League of legends största tävling – Worlds. Med tre nya spelare och nya coacher hoppas Søren "Bjergsen" Bjerg kunna överkomma den förbannelse som vilat över laget.

klar

Artikellänk är kopierad

Under en pressträff i Los Angeles under onsdagen talade TSM för första gången om det nya League of legends-laget. Metro Esport fick en sällsynt chans att prata med lagets veteran och stjärnspelare Søren ”Bjergsen” Bjerg över telefon.

–Det känns riktigt bra. Jag fick träffa alla för första gången nu så allt känns nytt och fräsch. Redan nu känner jag mig inspirerad att börja spela igen. Att träffa alla efter att ha prata över nätet är en helt annan grej, säger dansken.

Laget har en ”kämpig” tid bakom sig. De har fullständigt dominerat den nordamerikanska ligan, men på den internationella scenen har det nästan vilat som en förbannelse. Och det är just de uteblivna resultaten där som nu innebär att tre nya spelare och två coacher sluter upp i organisationen.

– Anledningen är att vi inte lyckats prestera vid Worlds. Visst, vi kunde ha försökte ett år till men om samma sak skulle hända igen… Tre år med samma misstag är en lång tid. Alla kände nog att det var nödvändigt med förändringarna, säger Søren ”Bjergsen” Bjerg.

pil
Bjergsen om de nya TSM-spelarna

Mike Yeung: Ung och hungrig. Han spelar mycket. Jag har kollat hans stream under en längre tid. Han tänker hela tiden på statistiken och på hur han kan bli bättre, vilket inte alla NA spelare gör. Jag kan se att han tänker på hur han ska bli bäst.

Jesper ”Zven” Svenningsen: Han har varit en av de bästa och jämnaste vilket är vad hela AD Carry rollen egentligen handlar om enligt mig. Han kan dessutom göra de där spelavgörande insatserna.

Alfonso ”mithy” Aguirre Rodríguez: Supersmart. Alla jag pratar med har bara positiva saker att säga om honom. Han försöker alltid vara smartast.

Laget har som sagt precis slagits samman och nu väntar en period med mycket förberedelser inför nästa års säsong. Förutom den individuella prestationen hänger mycket på den nye huvudcoachen Kim ”SSONG” Sang-soo.

– Nu ska vi lära känna varandra och hur alla spelar. Vi måste också ge SSONG utrymme att coacha laget och ge honom makten som han förtjänar för att få till sitt spel. SSONG vet hur han vill ha det och han vet hur han ska coacha ett lag, säger Søren ”Bjergsen” Bjerg.

När är Team Solo Mids nya uppställning som förhoppningsvis ska få dem att lyckas i Worlds nästa år.
När är Team Solo Mids nya uppställning som förhoppningsvis ska få dem att lyckas i Worlds nästa år.Foto: TSM

De som inte vill vänta med att se hur laget presterar tillsammans får lite utav en chans i All star-turneringen som går av stapeln under natten till fredagen och håller på till och med söndag. I det nordamerikanska laget återfinns inte mindre än tre av TSM-truppens spelare samt deras nya huvudcoach.

Dessutom spelas en en mot en-turnering för att reda ut vilken League of legends-spelare som verkligen är bäst. När Metro Esport frågar hur han ställer sig till att den koreanska megastjärnan Faker blir ett troligt möte redan i andra matchen kommer informationen som en överraskning.

– Va? OJ, det visste jag faktiskt inte! Fofo borde jag definitivt slå. Faker blir svårare, men vi får se hur det går, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro