ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Teaterhösten

Stockholm Tomas Lundin · 22 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vicky von der Lancken, chef för Oscarsteatern

Min och många andras självklara favorit är Mamma Mia, som avslutar med flaggan i topp nu. Det är en oerhört bra föreställning. Folk blir glada, känner igen låtarna och står upp i bänkarna. Rent på Göta Lejon har lyckats locka en ung publik. Det tror jag gör att det blir succé under hösten.

Staffan Valdemar Holm, chef för Dramaten i Stockholm

Många unga mindre teatrar kommer att sätta upp spännande föreställningar med nyskrivet material, bland andra teater Moment i Gubbängen. Stadsteatrarna har också bra föreställningar och Dansens hus är alltid värt ett besök. Nästan alla är nästan lika bra som Dramaten i höst, skulle man kunna sammanfatta det.

Anders Carlsson, skådespelare och chef för teater Terrier i Malmö

Det ser bra ut i höst. Teatrarna har börjat samarbeta mer och det kommer en del intressanta gästspel. Känns som teatervärlden står inför en stor förändring och ifrågasätter sig själv. Jag ser fram emot den ryska teatergruppen Derevo, som gästspelar med föreställningen Ketzal på Inkonst i Malmö i oktober. De har en fot i cirkusen, men jag hoppas att de ändå når upp till en hög konstnärlig kvalitet och att det inte bara blir nycirkus.

Ylva Lagerkrantz, redaktör för scentidningen Nummer

Teatrarna är modigare och satsar på nyskrivet material i höst. Danskan Dorte Olesen sätter upp en intressant pjäs på Dansens hus, där hon tar hjälp av amatörer. Hon väckte uppmärksamhet med föreställningen "Pudel" förra året, när hon lät kungspudlar och deras hussar och mattar inta scenen. Dramaten har också en riktigt spännande pjäs om Valerie Solana, som mördade Andy Warhol. Bland de mindre grupperna ser jag fram emot Deffad på teater Scenario. Den kan beskrivas som en helvetesresa genom actionfilmer, omorganisationer och tidsinställda bomber!

Thomas Pettersson, ståuppare och skådespelare.

Jag skulle vilja säga att jag ser fram emot att se Asiat i spa´t på Halmstads stadsteater, men där är jag part i målet. Jag hann aldrig se Lögn i helvete med Peter Dalle och Robert Gustafsson, så den ska jag se när den kommer till Göteborg i höst. Annars är Singing in the Rain på Oscars värd en resa till Stockholm, Det är också ståuppföreställningen Gammal är äldst på Intiman, med Adde Malmberg, Lennie Norman och Babben Larsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro