ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tekniker & ingenjörer tillbaka i skolbänken

Mia Odeh · 25 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Det har varit lite repetition, men mest påbyggnadskunskaper. Jag skulle rekommendera andra att gå fortbildningskurser, säger Denny Sjölander (trea från vänster). 

– Det har varit lite repetition, men mest påbyggnadskunskaper. Jag skulle rekommendera andra att gå fortbildningskurser, säger Denny Sjölander (trea från vänster).  Foto: Theresia Bråkenhielm


Här erbjuds fortbildning för teknikintensiva yrken

klar

Artikellänk är kopierad

FORTBILDNING. Tekniker och ingenjörer som fortbildar sig får inte bara nya kunskaper utan också en chans att möta likasinnade ute på kurs.– Man delar kanske inte företagshemligheter, men det är en jättebra chans att utveckla sitt nätverk, säger Christina Truuberg, vd på STF.– I dag kräver yrket att man ska kunna lösa lite av varje.Det säger Ingela Jovanovic, elektriker på stålföretaget Ovako i Hofors. Tillsammans med två kolleger har de på eget initiativ rest till Stockholm för att fortbilda sig inom praktisk nätverksteknik för industri. – Tanken är att vi ska kunna hjälpa till mer och stödja kommunikationssidan på företaget när vi kommer tillbaka, säger Denny Sjölander, Ovako.I förra veckan förkovrade sig tolv eltekniker och ingenjörer i praktisk nätverksteknik i Stockholm. Tredagarskursen är nystartad och komponerad utifrån ett behov av både praktiska och teoretiska kunskaper. Till skillnad från många andra kommersiella fortbildningskurser så är STF:s kurser oberoende av leverantörer.– Verkligheten består inte bara av produkter eller tjänster från en enstaka leverantör. När vi gör de praktiska laborationerna använder vi datorer, switchar och servrar från olika leverantörer, säger Martin Rawet, kursansvarig.Föreläsarna hyrs in från både näringsliv och högskolor. Magnus Fisch är professionell föreläsare sedan 20 år. I den här kursen ansvarar han för ämnet virtuella nätverk. Ämnet är inte alltför grundligt eftersom alla deltagare i någon utsträckning redan arbetar med nätverksteknik, men ändå är många delar nya för åhörarna. Han avslutar föreläsningen med att lugna ner eleverna;– Livet går vidare även om inte riktigt allting fastnat. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro