ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Teknikkonsulter ska göra Lead bättre

Ola Jacobsen · 23 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Här på Mjärdevi Science Park sitter inkubatorn Lead.

Här på Mjärdevi Science Park sitter inkubatorn Lead.


klar

Artikellänk är kopierad

Saabs teknikkonsultbolag Combitech ska ge gratis rådgivning till nystartade företag.

Saabs teknikkonsultbolag Combitech hjälper inkubatorer bli bättre på teknik. Nystartsföretagen hos inkubatorerna Business Incubator i Jönköping och Lead i Linköping ska få kostnadsfri teknisk rådgivning av konsultjätten. – Vi har ett antal samarbetspartners för att våra företag snabbt och enkelt ska komma i kontakt med experter på olika områden. Combitechs profil med den bredd de har på sitt teknikkunnande är viktigt för oss, säger Anders Ferntoft, tillförordnad vd för Lead.

Största fördelen för inkubatorn med fasta samarbetspartner är snabbheten. – Som nystartat litet företag är det svårt att navigera bland alla tjänster och avtal. Bara att ta reda på vilka man ska anlita och ta fram ett avtal kan ta veckor. Något som Combitech kanske kan lösa på två timmar, säger Anders Ferntoft.

Konsultbolaget kommer också att utbilda Leads affärscoacher inom teknikområdet. Första utbildningen kommer ges i vår. Saab-företaget kommer även delta i utvärderingen av nya idéer.

Är det här ett sätt för Saab att själv få in lite nya fräscha idéer?– Tvärtom, vi kan hjälpa dem att utvärdera nya produkter och idéer. Inom Saab har vi en egen verksamhet som satsar på framtida produkter, säger Johnny Larsson, konsultchef på Combitech i Linköping.

Enligt honom handlar det mera om marknadsföring. – För oss är det en möjlighet att exponera oss i samband med inkubatorernas verksamhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro