ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Teknologer tvingas bo i militärtält i Lund

Anders Frick · 2 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Bostadsbristen i Lund är extrem i år, enligt Kristoffer Danielsson, vice kårordförande vid Teknologkåren.

Bostadsbristen i Lund är extrem i år, enligt Kristoffer Danielsson, vice kårordförande vid Teknologkåren. Foto: Anders Frick


klar

Artikellänk är kopierad

Campingliv i militärtält väntar nya teknologer i Lund. Bostadsbristen slår hårt mot nya studenter. Allra värst är det i Lund, där ­Teknologkåren har slagit upp två militärtält utanför kårhuset. Dessutom öppnar kommunen tillfälligt en camping som ­egent­ligen redan har slagit igen för säsongen.Lågkonjunkturen har fått rekordmånga att börja plugga. Nästan 350 000 personer har ansökt om att studera i höst. Det stora intresset har medfört en enorm bostadsbrist. – Mellan 800 och 1 000 studenter i Lund saknar bostad och av dem är 150–200 teknologer. Men det finns även ett stort mörker­tal, säger Kristoffer Danielsson, vice kårordförande vid Teknologkåren.I somras vädjade universitetet och studentkårerna till allmänheten att hyra ut rum till de nya studenterna. Rektor Per Eriksson är en av dem som hyr ut en soffa i sin egen fastighet.– Problemet är strukturellt – det byggs helt enkelt för lite här i Lund. Jag jobbar tillsammans med kommunen för att se om vi kan bygga mer, säger Per Eriksson, som vill att universitetet expanderar i Helsingborg där kommunen erbjuder bostadsgaranti.

Årets insatser räcker i vilket fall som helst inte till. Totalt bor 14 av de nya teknologerna i militärtält på universitetsområdet. Tälten är inredda med ett lila filtgolv och randiga madrasser.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro