ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tele 2 sänker farten för storsurfarna

Mia Odeh · 6 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tele 2:s kunder med mobilt bredband får inte surfa mer än 5 gigabyte i månaden. Från den 23  februari sänker Tele 2 surfhastigheten för supersurfarna.

Överstiger användanden gränsen sänks bandbredden från 7,2 megabit per sekund till 30 kilobit. Taket är satt av Tele 2 för att storsurfarna inte ska sänka prestanda för normalanvändarna. Tele 2 säger dock att gränsen inte drabbar särskilt många användare.– Det är bara ett fåtal som ligger på gränsen, men om en drar i väg för mycket kan det försämra prestandan för andra kunder, säger Pernilla Oldmark på Tele 2.

Begränsningen kommer att gälla för resten av den aktuella månaden. Tele 2 uppger att 30 kilobit per sekund räcker för att mejla och besöka hemsidor, men att det kan begränsa kvaliteten på filmtittande.

Även konkurrerande operatörer i Sverige har begränsningar. Leverantören Tre tilllåter användning upp till 10 gigabyte i månaden, men utför inga åtgärder så länge kunderna inte surfar allt för högt över den gränsen.

På Telenor har man valt att inte begränsa det mobila surfandet alls.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro