ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tele2 dubblar priset på mobilt bredband

Aron Andersson · 24 Apr 2014
Uppdaterad 24 Apr 2014

På bara en månad har Tele2 fördubblat priset på mobilt bredband. Det visar Metros jämförelse av de olika operatörernas abonnemang.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

När Metro jämförde priset på mobilt bredband förra månaden hade Tele2 ett av de mest prisvärda abonnemangen. Bara Tre var billigare. Men nu väljer den förstnämnda operatören att höja priset – till det dubbla. 

För en månad sedan kostade det största Tele2-abonnemanget, där 60 GB datatrafik ingår, 369 kronor. Nu är priset i stället 699 kronor. – Vi vill fortsätta erbjuda våra kunder ett grymt 4G-nät med uppkoppling nonstop och det gör att vi, i takt med att konsumtionen ökar också behöver ta höjd för att trimma och bygga ut vårt nät, säger Malin Livhage, pressansvarig för Tele2 i Sverige.

Detta är nästan dubbla priset jämfört med tidigare, har kostnaderna förändrats så mycket?– Det är viktigt att komma ihåg att många kunder efterfrågar större datapaket, vi har lyssnat till detta och har valt att erbjuda våra kunder en fortsatt prisvärd produkt som nu är prisjusterad så att den ligger i fas med snittpriset för våra övriga mobila bredbandsprodukter.

Övriga operatörer har kvar samma priser som förut, och storleken på abonnemangen skiljer sig åt. Eftersom Tele2 erbjuder 60 gigabyte när Telia och Telenor bara erbjuder 10 respektive 12 gigabyte är Tele2 fortfarande billigare per gigabyte. Men 700 kronor i månaden är mycket pengar och enligt experterna kan de mobila abonnemangen ännu inte ersätta fast bredband. – Den som bara vill ha mobilt bredband måste tänka sig för. Många som sagt upp sitt fasta bredband känner sig lurade eftersom datamängden tar slut jättefort om man gör samma saker som tidigare, säger Anna Montelius, sakkunnig på PTS, Post- och telestyrelsen.

För den som använder sin uppkoppling för att se på film räcker de mindre abonnemangen inte särskilt långt. – Någon gång borde det komma en prisplan som kan ersätta fast bredband, men då måste man troligtvis vara beredd att betala en ordentlig hacka, säger Anna Montelius.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro