ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tele2 sänker farten för storsurfarna

Mia Odeh · 31 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

USB-modemet på bilden kommer från operatören Tre.
USB-modemet på bilden kommer från operatören Tre.Foto: Scanpix

Storsurfare begränsas till långsam uppkoppling om de överskrider Tele2s gräns för användning av mobilt bredband.Tele2s kunder med mobilt bredband får inte surfa mer än fem gigabyte i månaden. Från den 23:e februari sänker Tele2 surfhastigheten för supersurfarna.Överstiger användanden gränsen sänks bandbredden från 7,2 megabit per sekund till 30 kilobit.

Taket är satt av Tele2 för att storsurfarna inte ska sänka prestanda för normalanvändarna. Tele2 säger dock att gränseninte drabbar särskilt många användare.– Det är verkligen bara ett fåtal som ligger på gränsen, men om en drar iväg alldeles för mycket kan det försämra prestandan för andra kunder, säger Pernilla Oldmark på Tele2.

När du begränsas gör du bara det för resten av månaden. Tele2 uppger att 30 kbit per sekund räcker för att mejla och besöka hemsidor, men att det kan begränsakvalitén på filmtittande.Även de konkurrerande operatörer i Sverige har begränsningar för hur mycket användarna får surfa med mobilt bredband. Leverantören Tre tillåter användning upp till 10 gigabyte i månaden, men utför inga åtgärder så länge kunderna intesurfar allt för högt över den gränsen.– Surfas det väldigt långt över 10 gigabyte informeras kunden via telefon, men det har bara hänt ett halvdussin gånger, berättar Erik Hörnfeldt på Tre.

På Telenor har man valt att inte begränsa det mobila surfandet alls.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro