ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Telefonsexlinje och dejtingsajt i namnstrid om Myshörnan”

Tobias Berg · 18 Mar 2015
Uppdaterad 18 Mar 2015

Sexleksaker eller dejtingtjänst? Slaget om domänen myshörnan har nu sin upplösning efter sju år av osämja. – Det är klart att det är skönt, säger Myshörnans Petrus Berglund.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter sju år har nu tvisten om namnet myshörnan avgjorts.
Efter sju år har nu tvisten om namnet myshörnan avgjorts.Foto: All over press

Uttrycket myshörna visade sig ha fler innebörder än väntat. Ett företag planerade att använda domänen myshörnan.se för att sälja sexleksaker – men dejtingtjänsten Myshörnan hade redan domänen myshornan.se, alltså utan prickar. Bolaget som driver telefondejtings-tjänsten Myshörnan registrerade 2004 domänen myshornan.se. Fyra år efter det registrerade företaget Club 24 AB, som erbjuder telefonsex-tjänster, domännamnet myshörnan.se.

– Vi la märke till det rätt omgående att de dirigerade om trafiken till en telefonsexhistoria. Vi upplevde att det inte var positivt för vårt renommé. Vi har arbetat mycket med vårt varumärke, berättar Petrus Berglund som är firmatecknare för företaget Trepe som driver telefondejtingtjänsten Myshörnan.​

Myshörnan kontaktade Club 24 AB och fick dem att sluta dirigera om trafiken till telefonsex-sajter. Efter det gick konflikten in i något av en dvala fram till början av 2015 då Myshörnan försökte köpa loss domännamnet för 5 000 kronor. När Club 24 Ab vägrade sälja bestämde man sig för att istället be stiftelsen för internetinfrastruktur, .SE, lösa tvisten.

I beslutet från stiftelsen kan man bland annat läsa att Club 24 haft en plan på att använda myshörnan.se som en e-handelsplats för sexleksaker. En plan som nu grusas efter att .SE beslutat att domänen skall övergå till Myshörnan eftersom Club 24 använt domänen på ett sätt som skadat Myshörnans varumärke. Enligt Petrus Berglund är man på Myshörnan nöjda med att tvisten äntligen lösts till deras fördel.

– Det är klart att det är skönt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro