ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Telenor borde skärpa sig"

Petter Sundsten · 3 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Telenor har sämst täckning i stort mobiltest

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen har gjort 22 000 samtal och laddat ner tiotusentals megabyte över hela Sverige. Bäst klarade sig Telia. 99 procent av alla samtal klarade sig. – Extremt bra siffra, säger Linus Broholt, chefredaktör på tidningen Mobil, som faktiskt byter mobiltelefon flera gånger i veckan för att hålla koll på nya modeller.

Sämre gick det för Telenor som uppvisade dåliga resultat i Norrland och södra Sverige. – Telenor borde skärpa sig. De har överraskande dåligt resultat på röstsamtal i södra Sverige, säger Linus Broholt. När det gäller 3G gick det bättre för Telenor. De besegrades på mållinjen av telebolaget Tre. – Tre har lyckat bra på 3G-näten, men också på röstsamtal. De var bäst i både Stockholm och Malmö, vilket är lite överraskande eftersom de haft mycket strul förut, säger Linus Broholt.

Sämst i 3G-klassen var Tele2 som hade fler avbrutna nedladdningar än någon av de andra operatörerna. Även i 3G-klassen klarade sig Telia bra och kom trea efter Telenor. – Men det är förvånansvärt att Telia kommer så långt ner när det gäller 3G. De borde ha varit bättre. 

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro