ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Telenor fryser affärer efter mutanklagelser

Mia Odeh · 14 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Telekomföretaget ZTE får inte lägga offerter eller göra upphandlingar med Telenor på ett halvår. Vad som orsakat affärsstoppet är oklart, men det kan röra sig om ett mutbrott.– Det handlar om ett brott mot Telenors uppförandekod i samband med en anbudsrunda. Det gäller ett enskilt tillfälle, och vi vill genom vår åtgärd markera hur vi förhåller oss till situationen, säger Dag Melgaard, talesman på norska Telenor.En källa till nättidningen Lightreading hävdar att en anställd på ZTE försökt att muta Telenor i samband med en upphandling.

I en förklaring till Lightreading skriver ZTE att det rör sig om en enda person på företaget som redan bestraffats.

”Situationen mellan Telenor och ZTE har uppstått på grund av handlingar som en enskilt anställd utfört på eget bevåg. Den berörda personen har blivit disciplinerad och vi överväger juridiska åtgärder.”

ZTE har tidigare levererat GSM-lösningar till Telenor. Förbudet mot fortsatta affärer företagen emellan gäller till och med den tredje mars nästa år och inbegriper all Telenors verksamhet världen över.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro