ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Telenor köper Tele 2 Danmark

TT · 9 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tele 2 säljer sin danska rörelse, inklusive fasttelefoni, bredband och mobiltelefoni, till norska Telenor för cirka 1 025 miljoner kronor. Affären väntas slutföras i juni och innebär en positiv resultateffekt för Tele 2 på 400- 500 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.Bakgrunden till försäljningen är att Tele 2 vill fokusera på en mer infrastrukturbaserad verksamhet, både inom bredband och telefoni."Därför har Tele 2 beslutat att lämna den danska marknaden och fortsätta med sin strategiska översyn och fokusera på marknader med en förväntat högre avkastning", skriver bolaget.Tele 2 Danmark omsatte i fjol 1 695 miljoner kronor med ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar på 68 miljoner kronor.

Tele 2 meddelar att bolaget även har kommit överens om en försäljning av bolaget C3 till italienska Eutelia. C3 omsatte i fjol 1 283 miljoner kronor med ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar på 40 miljoner kronor.Affären kommer att ge en positiv kassaflödespåverkan men en negativ engångseffekt på Tele 2:s resultat på 300- 400 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro