ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Telia angriper företag med hjälp av papper

Per-Ola Mjömark · 23 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Telia Sonera har meddelat att företaget framöver kommer att lämna ut uppdateringar av abonnentuppgifter i pappersformat till Teleadress, ett företag som bland annat levererar abonnentuppgifter till nummerupplysningsföretag.

Teleadress har i över tjugo års tid mottagit uppdateringar av abonnentuppgifter i digital form från TeliaSonera. Men nu vill inte Teliasonera längre. Skälet är att företagen inte kommit överens om ersättningsnivån för digital utlämning i det nya avtal som parterna håller på att förhandla fram, skriver Post- och telestyrelsen i ett pressmeddelande.

Telia Sonera menar att så länge företaget inte får rimlig ersättning för de digitala uppgifterna kommer utlämningen istället ske på papper, något som enligt sajten idg.se skulle innebära ungefär 15 000 sidor som Teleadress måste hämta varje dag.

PTS förelägger nu Telia Sonera att lämna ut abonnentuppgifter i digitalt format. Föreläggandet är förenat med ett vite på 20 miljoner. Myndigheten menar att Teliasoneras vägran att lämna ut uppdateringarna av abonnentuppgifter i digitalt format kan orsaka problem för Teleadress och dess kunder.

klar

Artikellänk är kopierad

Per-Ola Mjömark
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro