ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Telia och Discovery överens – nu visas VM-kvalmatchen

Linnéa Borgert · 9 Jun 2017
Uppdaterad 9 Jun 2017
I kväll möter Sverige och Frankrike varandra på Friends arena.

I kväll möter Sverige och Frankrike varandra på Friends arena. Foto: Jonas Ekströmer / TT


1,5 miljoner tv-tittare som har Telia-abonnemang riskerade att inte kunna se matchen mellan Sverige och Frankrike i kväll på tv. Nu har Telia och Discovery slutit ett nytt avtal om tv-sändningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var natten mellan onsdagen och torsdagen som tv-avtalet mellan Discovery Networks och Telia löpte ut. Det gjorde att 1,5 miljoner tittare blev utan flera kanaler, däribland Kanal 5, som VM-kvalmatchen mellan Sverige och Frankrike sänds på 20.45.

Parterna har förhandlat under en längre tid utan att komma överens, men ett par timmar innan avspark på fredagskvällen meddelade Telia att Discoverys kanaler är tillbaka i Telias tablå.

Bytte från Telia – för att kunna se matchen

Många av Telias kunder har blivit upprörda av den svarta tv-rutan. Mikael Nilsson, 42, som är ett stort fan av fotboll och tennis, har varit en trogen Telia-kund sedan han var 18 år. I dag bestämde han sig för att byta bolag – för att kunna se matchen.

– Nu kan jag se matchen som tur är. Jag sa upp mitt abonnemang med Telia i dag. Dels kan de inte erbjuda fiber där jag bor och det här med kanalutbudet blev droppen för mig, säger han.

Foto: Privat

pil
Här kan du se matchen

– Matchen visas på Kanal 5 klockan 20.45.

– Matchen går att streama genom Discoverys app och sajt Dplay. Det är dock inte gratis – för att se matchen måste du bli premiumkund, vilket kostar 79 kronor i månaden.

– Matchen går att se på många sportbarer. Ring och kolla först så du vet att de visar matchen!

– Har du ingen tv och känner inte för en bar? Bjud hem dig själv till en snäll kompis.

Uppdatering: Texten uppdaterades efter att Telia och Discovery hade kommit överens om ett nytt avtal. Tidigare fanns en annan version av texten.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro