ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Telia slopar Skype-förbud – höjer priset

Aron Andersson · 24 Sep 2012
Uppdaterad 24 Sep 2012
Telia slopar Skype-förbud – höjer priset för alla

Telia slopar Skype-förbud – höjer priset för alla Foto: Scanpix


Telia backar från sitt förbud mot Skype och andra appar för gratissamtal. I stället höjs dataavgifterna.

klar

Artikellänk är kopierad

I somras skulle Telia börja blockera appar för IP-telefoni som gör att kunder med datatrafik kan ringa gratis. Beslutet möttes av mycket protester och under sommaren backade Telia och förklarade att alla befintliga kunder skulle kunna använda IP-telefoni.

Nu har operatören hittat en ny lösning: att höja priset för datatrafik. – Vi höjer priserna på datakommunikation, säger Linda Timsäter, kommunikationsansvarig på Teliasonera. – Om man är kund och har ett telefoniabonnemang och köper till surf så blir det en prishöjning på mellan 10 och 30 kronor, fortsätter hon.

Prishöjningen drabbar alla kunder som inte har ett abonnemang av typen Telia Mobil Flex, där mobilsurf ingår. Samtidigt finns ett nytt abonnemang, Telia Mobil Flex Bas, där IP-telefoni inte kommer att ingå.  Övriga operatörerna har inte heller infört några spärrar mot IP-telefoni ännu. Men på Tre vill man inte kommentera eller spekulera om det kan komma att införas snart. – Vi har rätt att spärra eftersom vi hela tiden varit tydliga med att det inte ingår i alla abonnemang, säger Erik Hörnfeldt, presschef på Tre.

Att Telia nu höjer priserna påverkar inte deras beslut, men han följer utvecklingen. – Telia har gjort tydligt att de varit upprörda över att kunderna använt internet för att använda tjänster som du tidigare var tvungen att ha teleabonnemang för att kunna använda. Det är intressant att de svänger nu, säger han.

Förra veckan tvingades Telias mobilchef Håkan Dahlström lämna företaget, något som inte ska ha påverkat beslutet. – Det är två separata händelser, säger Linda Timsäter på Telia.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro