ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

TEMA/aktiviteter/toppboxar Renata, Tomas, Andreas

Stockholm Katarina Arnstad · 15 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Proffsäventyraren Renata Chlumska har cyklat och paddlat i 164 dagar. Hon har 314 dagar kvar till slutmålet Seattle där hon startade sin 478 dagar långa rutt runt Amerika den fjärde juli 2005. Hittills har hon tillryggalagt 6 170 kilometer, men ska trampa och paddla i 11 490 kilometer till. I sin dagbok på www.renata.nu berättar hon om sina strapatser. Just nu är hon på väg längs USAs östkust, Bridgeport, Boston, Portland upp mot Kanadas gräns för att paddla över de Stora Sjöarna. Sedan återstår "bara" 200 bergiga, mil över bland annat Klippiga Bergen innan målgång sker i Seattle.

Bergsbestigaren och äventyraren Tomas Olsson är på väg god väg att nå sitt livs mål, att nå toppen av Mount Everest. Han har precis återvänt till en liten bergsby på 4 300 meters höjd i Tibet för att vila ut och hämta krafter efter att ha varit uppe på 7 000 meters höjd på väg upp mot toppen av berget . Klättringen tog tio dagar och kantades av ständig huvudvärk och höjdsjuka. Nästa mål är att nå en bra bit över 7 000 meter och kanske, kanske nå toppen beroende på väder och vind. Senaste dagarna har varit extremt blåsiga.

Den åttonde juni lämnar Andreas Narfström Stockholm för att bege sig ut på en "liten" cykeltur på 1 580 mil med slutmål södra Afrika där han beräknar landa om ett år. -Jag ligger i hårdträning, säger en laddad Andreas som under sin resa kallt räknar med att stöta på lejon, bli biten av huggormar och hamna i kuleld. Varför gör du detta? -Jag har fått nog av idioti och svagheter som försöker bryta ner oss som verkligen vill åstadkomma en förändring, säger Anders Narfström

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Katarina Arnstad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro