ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tennisstjärnan slår ett slag för bulgariskt mode

Anders Göransson · 30 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Magdalena Maleeva, före detta Bulgariskt tennisproffs som inviger modebutik påVasagatan i Stockholm.

Magdalena Maleeva, före detta Bulgariskt tennisproffs som inviger modebutik påVasagatan i Stockholm. Foto: Henric Lindsten


Före detta tennisproffset Magdalena Maleeva inviger bulgarisk modebutik i Stockholm

klar

Artikellänk är kopierad

Till årsskiftet blir Bulgarien medlemmar i EU enligt ett förslag från EU-kommissionen. Vår nya unionskamrat Bulgarien, känt för...ja vadå? Inte mode i alla fall. Men nu ska det bli ändring på det. I ett skyltfönster på Vasagatan i Stockholm hittar Metro en av Bulgariens mest kända personer, tennisstjärnan Magdalena Maleeva, en gång rankad fyra i världen. Hon är i full färd med att göra i ordning nya modebutiken Capasca inför invigningen.•• Bulgariskt mode? Jag måste erkänna att jag inte visste.... – ...att det existerar? Nej, det kanske det inte har gjort egentligen. Men vi är ett mycket kreativt gäng och våra butiker har varit mycket framgångsrika. Det här är den sjunde vi öppnar, och den första i Västeuropa. Alla kläder vi säljer är tillverkade i Bulgarien. Det känns bra att vi kan skapa något speciellt i vårt land.•• Vad är det egentligen med tennisspelare och kläder? Maria Sjarapova och vår Björn Borg är bara några exempel på spelare som skaffat sig egna kläder och kollektioner... – Jag vet inte. det kanske är en slump. Jag har alltid varit intresserad av mode. Jag syr en del själv och gillar att göra mina egna kläder. Det är därför jag gillar det här projektet och blev delägare. Jag avslutade min tenniskarriär förra året och kände att det här var rätt för mig.•• Häromdagen fick ni veta att ni är välkomna in i EU från årsskiftet. Vad betyder det för Bulgarien? – Jag tror att det är rätt väg för oss. Vi måste jobba hårt för att leva upp till de krav som kommer att ställas.•• Vad har Bulgarien att erbjuda resten av EU? – Det bästa är vår vackra natur, bergen och havet. Vi har mycket god mat, frukt och grönsaker. Bulgarien är fortfarande ett land som utvecklas. Folk jobbar hårt för att förhållandena ska bli bättre, och vi som bor där märker förändringar hela tiden.•• Det finns en oro för den korruption och organiserade brottsligheten i som finns i Bulgarien...? – Det är ett problem. Jag hoppas att EU fortsätter att sätta press på Bulgarien så att vi tvingas bli bättre på den punkten. Det är bra för oss att det trycket finns. Allt fungerar inte perfekt i vårt land, men det för de väl inte i något land? Jag ser unga människor omkring mig i Bulgarien som jobbar hårt. Capasca är ett exempel på det, något vi har skapat som är konkurrenskraft även här i väst.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro