ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tenstabons videoursäkt efter stenkastningen: Så här kan man inte bete sig”

metro · 8 Feb 2016
Uppdaterad 9 Feb 2016
Ramsis "Moosa" skäms å Tenstas vägnar efter stenkastningen mot ambulanspersonal under lördagen. 

Ramsis "Moosa" skäms å Tenstas vägnar efter stenkastningen mot ambulanspersonal under lördagen.  Foto: Privat


Efter stenkastningen mot en ambulans i Tensta i lördags fördömer Tenstabon Ramsis Moosa” Assal, 31, händelsen i en video. Nu hyllas han på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagskvällen larmades fyra polispatruller till Tensta i nordvästra Stockholm i samband att en ambulans angreps av en eller flera gärningsmän. Tre rutor på ambulansen krossades i samband med att gärningsmännen kastade sten mot ambulansen.

– Vi kan inte åka in i områden om vi riskerar att få sten på personal och bilar, sade Åke Östman, vd för Ambulanssjukvården i Storstockholm, till DN.

►LÄS MER: Ambulans vandaliserades under utryckning

En av dem som blev väldigt illa berörd var Tenstabon Ramsis "Moosa" Assal. I en video på Facebook – som hittills har visats över 30 000 gånger – ber han ambulanspersonalen om ursäkt. Samtidigt uppmanar han alla som bor i området att prata med varandra om det som hänt.

– Ambulanspersonal försöker rädda liv, nästa gång kanske det är din familj eller du som behöver hjälp. Så här kan man inte bete sig oavsett bakgrund eller var man bor, säger han i videon.

För Metro berättar Ramsis "Moosa" att han brukar spela in korta videor om olika samhällsproblem.

– När nu denna tråkiga händelse skedde i min egen förort kände jag att det var viktigt att säga några ord om det. Hur kan sånt här ske mot människor som dedikerat sina liv åt att hjälpa andra? Trots att förövarna inte är från min bekantskapskrets skäms jag ändå eftersom vi är från samma förort, säger han.

Vad har du fått för respons på videon?

– Jag beskriver det med två ord: Kärlek och Respekt. Jag hoppas de boende i de olika områdena tillsammans med kommunen och de ansvariga politikerna kan ta ett gemensamt ansvar för att alla ska kunna känna sig trygga.

►LÄS MER: Boende i Tensta om polisens rapport: ”Finns en annan verklighet”

Moosa är orolig för att händelsen spär på Tenstas redan dåliga rykte.

– Det finns så mycket bra saker som händer här men som inte får komma fram. När man exempelvis skriver i DN: ”Tensta är det otryggaste området i Sverige” undrar jag enligt vem? Vilka har intervjuats? På vilket sätt? Jag har bott i Tensta i många år och när jag läser i tidningarna om Tensta i bland så känns det som att de beskriver en helt annan ort. Vi saknar ärlighet, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro