ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Terapeut med ny tape

Cilla Bäcklund · 18 Feb 2014
Uppdaterad 18 Feb 2014

Han pluggade till terapeut för att hjälpa barn till missbrukare och har precis blivit pappa. Men det är inte därför Metro Student är barnsligt förtjust i Linus Lutti, eller Little Children” som han kallar sig. Anledningen stavas färskt material som gör det svårt att sluta lyssna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Niklas Alexandersson

När Metro Student ringer Linus Lutti har han precis gått på nattskiftet på en bar på Östermalm i Stockholm. Det är där han jobbar extra när han inte gör musik, men nu finns förhoppningarna om att kunna leva på de där suggestiva och finstämda tonerna han ger ifrån sig som Little Children. För fyra år sedan kom skivan ”In Silence”. Förra året EP:arna ”In Hau” och ”Falling”, med mycket smittande titelspår. Nu är det dags för en ny fullängdare och en purfärsk singel finns att lyssna på.Så hur går det just nu? – Allt känns fantastiskt bra. Jag är extremt glad för allt som händer kring musiken, med skivbolag och turnéer och smågrejer i USA. Smågrejer? Knappast. Faktum är att Little Children har uppmärksammats på flera håll. Spåret ”Distant Shouts” tog plats i Grey’s Anatomy och det har blivit en hel del USA-spelningar, bland annat på Austin-festivalen SXSV.Hur ser det ut med Sverigespelningar framöver? – Vi håller på att boka i detta nu. Det enda som är helt spikat är festivalen Bylarm i Oslo i slutet av februari.Vad lyssnar du själv på? – Eftersom jag varit inne i en period av inspelning och mixande så har jag nästan bara lyssnat på min egen musik. Tyvärr. Annars är det extremt brett. Allt från hardcore till folk och metal. Jag lyssnar mycket på Dungen-plattorna, de återkommer jag till gång på gång. Jenny Wilson har jag precis börjat lyssna på och det låter fantastiskt! Förhoppningsvis får vi spela ihop i sommar någonstans.Namnet Little Children, vad kommer det ifrån? Är du extremt barnslig eller vill du bara vända dig till en väldigt ung publik? – Haha, nej det kommer från en jättefin Ornette Coleman-låt som heter Little Children. Jag tyckte det var ett fint namn och något som passade.

klar

Artikellänk är kopierad

Cilla Bäcklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro