ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Terrorexpert: Attack mot Sverige osannolik

TT · 28 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Magnus Ranstorp, terroristexpert på Försvarshögskolan, tror inte att eventuella terrormål ligger i Sverige.– Det kan röra sig om mål utomlands. Utan att ha hela bilden så är en gissning att detta ligger i linje med Ansar al-Islam-målet som handlade om två individer som samlat in pengar som använts vid ett speciellt brott, säger Magnus Ranstorp som befinner i Saudiarabien på en konferens om radikalisering av extremister. Är Sverige ett tacksamt land att operera i för terrorister?

– De här miljöerna som har kopplingar till extremistiska riktningar flyter över gränser mellan Danmark, Sverige, Norge och övriga Europa. I länder med mer liberal lagstiftning behöver de inte vara lika oroliga att hamna under lupp. Ranstorp tror att Säpo och åklagaren har övertygande bevisning mot de tre männen som frihetsberövats i Stockholm.– Man går inte in i sådana här fall utan att ha tillräckligt på fötterna när det gäller bevisbörda.  

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro