ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Terrorhot avvärjt i Jemen

TT · 7 Aug 2013
Uppdaterad 7 Aug 2013

Myndigheterna i Jemen säger sig ha avvärjt en plan som terrornätverket al-Qaida hade att ta kontroll över olje- och gasledningar och exporthamnar i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Planen gick ut på att slå till mot en oljeterminal som är i kanadensisk drift och att kidnappa utlänningar som arbetar där. Att hotet avvärjts sammanföll med en amerikansk drönarattack som dödade sju misstänkta terrorister under natten till onsdagen.

Jemenitiska säkerhetskällor sade till New York Times att al-Qaida-aktivister klädda i arméuniformer planerade att ta kontroll över oljeterminalen Mina al-Dhaba vid Arabiska havet i landets sydöstra del.

I planen ingick också att ta kontroll över städer som Mukala och Bawzir sade regeringstalesmannen Rajeh Badi till BBC.

Drönarattacken utfördes i staden Nasab. Den riktades mot två fordon och deras passagerare. Räden var den femte i sitt slag sedan den 28 juli. Minst 24 misstänkta al-Qaida-aktivister har dödats i attackerna.

Tidningen kopplar samman avslöjandet av terrorplanerna med att USA, Storbritannien och andra länder tillfälligt har stängt sina diplomatiska beskickningar i Jemen. USA utfärdade en varning om en förestående terrorattack den 4 augusti och sade att dess beskickningar i Mellanöstern och Nordafrika skulle stängas som en försiktighetsåtgärd.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro