ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Terrorist uppmanade att följa Pewdiepie i video från dådet – nu svarar youtubern

Valerie Kaspersen · 15 Mar 2019
Uppdaterad 15 Mar 2019
Pewdiepie fördömer attacken.

Pewdiepie fördömer attacken. Foto: TT


En av de misstänkta terroristen som attackerade en moské i Nya Zeeland under natten till fredagen svensk tid uppmanade under en livesändning från dådet att följa "Pewdiepie". Nu svarar youtubern.

klar

Artikellänk är kopierad

Den man som attackerat och dödat flera personer i en moské under fredagen uppmanade alla som tittade på hans livesänding att följa ”Pewdiepie”. Det kan man se i den 17 minuter långa filmen som den misstänkte gärningsmannen sände i samband med dådet.

Alldeles i början av filmen där den misstänkta terroristen sänder dådet sitter han i en bil. Han nämner då Pewdiepie och säger ”remember to subscribe to pewdiepie”.

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg är världens största youtuber. Han har flera gånger varit i blåsväder och anklagats för att ha rasistiska åsikter. Varför terroristen nämner youtuberns namn är dock oklart.

På twitter fördömer youtubern attacken.

”Jag hörde precis de förfärliga nyheterna från Nya Zeeland, Christchurch. Jag mår illa över att mitt namn har yttrats av den personen. Mitt hjärta går ut till de drabbade”

Klockan 13.40 lokal tid, vilket är 01.40 svensk tid, öppnade en person eld i Masjid Al Noor-moskén som ligger i centrala Christchurch, Nya Zeeland. Ytterligare en attack ska ha skett i den närliggande Linwood-moskén. 49 människor uppges ha dött i attackerna och ytterligare nästan 50 ska ha skadats. Tre personer har gripits misstänkta för dåden.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro