ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Terroristdetektorn scannar din svett

Mia Odeh · 1 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Svett, kroppstemperatur och puls läses av med sensorer i detektorn som ska hitta onda avsikter hos flygpassagerare. På bilden syns en vanlig hjärtmonitor. 

Svett, kroppstemperatur och puls läses av med sensorer i detektorn som ska hitta onda avsikter hos flygpassagerare. På bilden syns en vanlig hjärtmonitor.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

TERRORISTDETEKTOR. Metalldetektorer kan läsa av vad du har i fickorna, men inte i tankarna. Flera flygplatser i USA testar nu en helt ny detektor som, när den är färdigutvecklad, ska kunna avgöra om en passagerare kommer att utgöra ett hot eller inte under flygresan, det skriver tv-kanalen Fox på sin hemsida. Detektorn har tagits fram av Department of Homeland sequrity, Amerikas försvarsdepartement, och går under namnet Malintent. Den läser av ickeverbala ledtrådar så som puls, svettningar och kroppstemperatur för att hitta tecken på avvikande beteende.

Alla mätningar sker genom sensorer som inte kräver fysisk kontakt, men enligt Fox är detektorn i sin helhet än så länge lika stor som en lastbil, vilket gör det svårt att förväxla Malintent med den klassiska metalldetektorn.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro