ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Terrormisstänkt förväxlades med besökare – vandrade ut ur finkan

Filip Joelsson · 15 Nov 2018
Uppdaterad 15 Nov 2018
Fången blandades ihop med en besökare och vandrade ut ur anstalten.

Fången blandades ihop med en besökare och vandrade ut ur anstalten. Foto: IBL


En fånge som misstänks för terrorfinansiering blandades ihop med en besökare vid en anstalt i centrala Köpenhamn. När personalen upptäckte misstaget var det redan för sent – den misstänkte personen hade promenerat ut ur fängelset.

klar

Artikellänk är kopierad

Misstaget skedde i samband med att en fånge, misstänkt för terrorfinansiering, fick besök av fem personer vid en anstalt i centrala Köpenhamn i augusti i år.

Fången blandades ihop med en av besökarna, trots att personerna enligt en rapport skilde sig tydligt till utseendet, skriver den danska nyhetbyrån Ritzau, enligt Politiken.

Förväxlingen av personen upptäcktes efter besöket. Först då insåg fängelsepersonalen att den person som de fört tillbaka in i fängelset, via visiteringen, inte var den intagne. Fången hade i stället helt obehindrat vandrat ut ur fängelset, rapporterar Ritzau.

Uppgifterna kommer från en rapport om rymningen som danska Rikspolisstyrelsen skickat till landets justitieminister, där polisen larmar om en allvarligt säkerhetsbrist vid anstalten.

Nu ska rutinerna för legitimering av besökare ses över.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro