ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Terrormisstänkte 22-åringen släpps – inte längre misstänkt

Hugo Ewald/TT · 22 Nov 2015
Uppdaterad 22 Nov 2015

Den 22-åriga man som tidigare anhållits misstänkt för terrorbrott släpps nu. Mannen är inte längre misstänkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Mannen som i torsdags greps på ett asylboende i Boliden utanför Skellefteå misstänkt för förberedelse av terrorbrott släpps nu. Mannen är inte längre misstänkt. Det meddelar vice chefsåklagare Hans Ihrman i ett pressmeddelande. Utredningen kommer dock att fortsätta eftersom det fortfarande finns anledning att anta att förberedelser till terroristbrott ägt rum.

I förhör har 22-åringen varit "redig och klar" enligt hans advokat Ola Salomonsson.

Fallet har väckt en rad frågor om Säkerhetspolisens agerande. Varför skulle exempelvis en jihadist leva öppet om han har ont uppsåt?

Strax innan beskedet från åklagaren kom sade Salomonsson till TT att han inte var helt klar över vad som skulle ske om Majid skulle släppas.

– Jag kan tänka mig att om han åker tillbaka till Boliden är det många som står där och filmar och fotar och vill prata med honom. Jag tror inte att det kommer att ske, sade Salomonsson på morgonen.

Advokaten påpekade att hans klient skulle vara mycket utsatt om han släpptes.

– Det är naturligtvis olyckan med ett sådant här gripande, med en sådan här rubricering i dessa dagar dessutom.

Mannen var anhållen på den lägre misstankegraden – skäligen misstänkt – för att han skulle ha förberett ett terrordåd. Mannen säger sig komma från Mosul i norra Irak som kontrolleras av Islamiska staten (IS).

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro