ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Terrorn tillbaka på Nordirland

TT · 8 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

En utbrytargrupp ur IRA har tagit på sig ansvaret för det värsta våldsdådet i Nordirland på tio år.

Det var när två pizzaleveranser anlände till brittiska 38:e ingenjörsregementets förläggning i Massereene i Nordirland sent i lördags kväll som två okända män med automatvapen öppnade eld.

En första lång salva följdes av att förövarna gick fram till de fällda soldaterna och tömde resten av sina magasin i dem från nära håll.De två dödade var båda i yngre 20-årsåldern och skulle snart lämna basen för att åka till krigets Afghanistan. Nu föll de i stället offer för en konflikt som många trodde redan var begravd.– De senaste tio åren har folk trott att sådant här bara skedde i avlägsna länder, på platser som Basra (i Irak). Olyckligtvis har det nu återvänt till vår farstu, kommenterade Ian Paisley Jr – son till den mångåriga unionistledaren med samma namn, enligt BBC.

I går kväll ringde en man som sade sig representera Real IRA (Verkliga IRA), en utbrytargrupp ur IRA, till den irländska tidningen Sunday Tribune och tog på sig ansvaret för attacken, sedan han först uppgett ett kodord.Dödsskjutningarna fördömdes från alla politiska håll i går.    

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro