ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Terrorrättegången avslutad: En försätts på fri fot

Annica Ögren · 15 Feb 2019
Uppdaterad 15 Feb 2019

Foto: Polisen/Pontus Lundahl/TT


I dag fredag avslutades rättegången mot sex personer som åtalats för terrorbrott. Domstolen beslutar nu att försätta en av de åtalade på fri fot.

klar

Artikellänk är kopierad

Under förmiddagen höll fyra av försvararna sina slutanföranden som innebär att alla sex försvarare nu yrkat på att deras klienter ska frias. Alla sex är misstänkta för terrorfinansiering och tre av dem är även misstänkta för förberedelse till terrorbrott. De yrkade även på att de sex klienterna ska försättas på fri fot. Det rapporterar bland annat SVT.

Domstolen beslutade på fredagen att försätta en av männen, som misstänkts för terrorfinansiering, på fri fot.

Förra veckan släpptes en annan man och ytterligare en har aldrig varit häktad.

Pengar var till släktingar

Advokat Robin Söder försvarar en av männen och säger till SVT att pengarna som skickats inte varit avsedda för personer som stred för terrorgruppen IS, utan för släktingar och andra behövande.

– De här pengarna som skickas över har avsett mjölkersättning, blöjor, diesel för att värma, och inga vapen eller bomber eller så, säger han till sajten.

Åklagaren har tidigare yrkat på att männen ska dömas till runt ett års fängelse för terrorfinansiering, och att de som åtalats för förberedelse till terroristbrott ska dömas till minst åtta års fängelse.

De tre männen som förblir häktade i väntan på dom är 30, 39 och 46 år gamla. De misstänks alla för terrorfinansiering och förberedelse till terrorbrott.

Dom meddelas om tre veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro