ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Teslas nya solpaneler ser ut som ett vanligt hustak

Aron Andersson · 29 Okt 2016
Uppdaterad 29 Okt 2016

Foto: Tesla / Montage


Fler ska bli självförsörjande på el i framtiden. Så ser Teslas vision ut. Nu vill företaget byta ut vanliga hustak mot solpaneler – som inte syns.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan tidigare har elbilstillverkaren Tesla satsat på att låta hemägare stå för sin egen strömförsörjning med hjälp av batteriet Powerwall som kan lagra energi från solpaneler. Nu tar företaget nästa steg i satsningen: solceller som är integrerade i taket, skriver Techcrunch.

►LÄS MER: Tesla Model X är här – därför är stadsjeepen årets mest hajpade bil

Företagets vd Elon Musk presenterade på fredagskvällen både Powerwall 2 och Tesla Solar Roof. De sistnämnda solpanelerna monteras inte ovanpå ett befintlig tak, utan utgörs av olika sorters takpannor med inbyggda solceller. Dessa kommer i fyra variationer: Tuscan Glass Tile, Slate Glass Tile, Textured Glass Tile och Smooth Glass Tile.

På avstånd ser det ut som ett vanligt hustak men i kombination med batteriet Powerwall kan det alltså lagra energi som används för att försörja huset med el. Powerwall 2 har dubbla kapaciteten som föregångaren med 14 kWh. Men det är också dyrare, och kostar 5 500 dollar per enhet.

►LÄS MER: SpaceX plan – resa till Mars ska kosta lika mycket som att bygga ett hus

Solpanelerna är på grund av sitt utseende bara 98 procent så effektiva som traditionella solpaneler, men enligt Elon Musk arbetar Tesla för att förbättra effektiviteten. Några prisuppgifter för de nya solpanelerna finns inte ännu. Men planen är att de ska börja levereras nästa sommar.

►LÄS MER: Snart kommer Tesla-kopiorna som fler har råd med – från Kina

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro