ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test

Stockholm Mary Örnborg · 28 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Dalande stjärna

Mteor är en riktigt smidig liten smartphone och den första i det här formatet som kombinerar Windows Mobile och 3G.

Den första slimmade mobilen med 3G och Windows klarar inte videosamtal, men så är det här heller inte vilken telefon som helst. Med Mteor riktar man sig på affärsanvändarna och då är snabb uppkoppling för surf och mail betydligt viktigare än möjligheten till videosamtal. Med Microsoft i telefonen har tillverkaren en genväg direkt in till företagen. Som användare märker man direkt att telefoner med Windows Mobile har en stor fördel genom att de synkar smidigt och problemfritt med kalender, kontakter och annat i datorn. Det är helt enkelt väldigt enkelt att utbyta information mellan telefon och dator och som användare behöver man inte anstränga sig. Det mesta händer utan att man alls behöver lägga sig i. På multimediasidan är Mteor skapligt utrustad. Som system lämpar sig Windows Mobile ganska väl för musik och annat innehåll, men samtidigt som marknaden formligen översvämmats av musikmobiler kan man inte påstå att mobilerna med Windows under huven hållit samma takt. Dock märks en tydlig koppling mellan mediaspelare i dator och mobil.

Menysystemet i telefonen har fått inspireras av Windows, men är ändå ett helt eget system anpassat för mobiltelefonen. Bäst fungerar startskärmen där man enkelt har översikten med aktuella händelser och de senast använda programmen. Mteor är väldigt smidig för samtal, men lite väl omständlig när det gäller meddelanden, som mms och sms.

Jämför man Mteor med konkurrenternas senaste mobiler märker man att Windows Mobile sackar efter när det gäller både funktioner och enkelhet. Det har egentligen inte hänt särskilt mycket med Windows Mobile de senaste åren, samtidigt som konkurrenterna tagit jättekliv. Till exempel Nokia och Sony Ericsson har haft fokus på telefoni och meddelanden, men den senaste tiden utvecklats med nya funktioner som RSS i mobilen, förbättrade webbläsare och snabba lättanvända menyer som gör mycket för användarupplevelsen.

Plus Kvalitetskänsla Format Smidig synkning

Minus Omsprunget operativsystem

HTC Mteor Typ: 3G, edge och trippelband gsm Operativsystem: Windows Mobile 5.0 Smartphone Vikt: 120 gram Mått: 112,4 x 49 x 14,8 mm Taltid: Upp till 5 timmar Standbytid: Upp till 220 timmar Wap: Wap 2.0, xhtml, webbläsare Minne: 64 mb RAM + plats för Micro-SD Skärm: 2,2 tums TFT med 65536 färger och 240 x 320 pixlar Tillverkarens hemsida: europe.htc.com Pris: 5000 kronor

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro