ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Aftershokz Sportz M2 – ljud genom skallbenet

Aron Andersson · 7 Aug 2013
Uppdaterad 7 Aug 2013
Test: Aftershokz Sportz M2 – ljud genom skallbenet I stället för att spela upp ljud in i hörselgången skickar Aftershokz ljudvågor via skallbenet. Det gör att öronen hör som vanligt.

Test: Aftershokz Sportz M2 – ljud genom skallbenet I stället för att spela upp ljud in i hörselgången skickar Aftershokz ljudvågor via skallbenet. Det gör att öronen hör som vanligt. Foto: Lotta Bergseth


Här är hörlurarna som skickar ljudet genom skallbenet i stället för genom örat. Så nu kan du höra trafiken samtidigt som musiken. Men hur bra fungerar det? Metros prylexpert Aron Andersson har testat.

klar

Artikellänk är kopierad

Om du stoppar lurarna i öronen så kanske du hör bättre? Nej, där högg du i sten. De här lurarna skickar nämligen ljudvågorna genom skallbenet och struntar helt i trumhinnan.

Vad är poängen med det? Att kunna höra både musiken och trafiken. Motionärer ska bli mindre av en trafikfara med denna lösning. Öronen fungerar liksom fortfarande.

Funkar det då? Det fungerar alldeles utmärkt. Ljudet blir dessutom ypperligt i lurarna. Särskilt om du håller för öronen, vilket egentligen låter ganska konstigt. Men först då försvinner alla andra ljud som stör.

Varför har inte alla sådana lurar då? För att ljudet försvinner lite när det väsnas för mycket omkring dig. Joggar du till exempel bredvid en hårt trafikerad väg så blir det svårt att höra något ens om du maxar volymen.

Vem ska köpa lurarna? Inte den som bara är ute efter att njuta av musiken. Men den som vill känna sig lite tryggare på cykeln eller under springturen.

I en mening? Innovativa hörlurar för den som vill kunna bli störd.

Nyfiken på hur det fungerar? Här är en video som förklarar tekniken:

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro