ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Årets glögg är bäst kall

Metro · 12 Sep 2012
Uppdaterad 12 Sep 2012
Test: Årets glögg är bäst kall

Test: Årets glögg är bäst kall


klar

Artikellänk är kopierad

Betyget blir två glober av fem.
Betyget blir två glober av fem.

Japan är inspirationen för årets glögg från Blossa. Efter kaffe och saffran är det nu yuzu och ingefära som satt sprutt på juldrycken. 

Yuzu är en citrusfrukt som växer på japanska sluttningar. Enligt etiketten ska den smaka som en blandning av grapefrukt och mandarin.

– De har åkt onödigt långt för att hämta en frukt som inte smakar någonting, säger Aron Andersson, som till vardags testar prylar.

Glöggens andra huvudsmaksättare hoppar inte heller upp och boxar dig i smaklökarna. Ett visst riv i halsen infinner sig, men det är svårt att säga om det är alkohol eller ingefära.

– Om det inte hade stått på etiketten hade det varit svårt att plocka ut ingefäran från de andra juliga smakerna, säger Tomas Lundin, nyhetschef på metro.se.

Kanske beror det på att testplatsen är redaktionens tak i septembersol, men testarna var överens om att de subtila smakerna kom mer till sin rätt när glöggen intas kall. 

– Uppvärmd smakade den precis som vanlig vitvinsglögg, säger Emma Björkman, nöjesreporter.

Sammantaget blir det ändå ett godkänt för Blossa Yuzu-Ingefära, men avnjut den helst kall. I alla fall i september.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro