ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Asus Fonepad – inte bara en stor mobil

Aron Andersson · 16 Apr 2013
Uppdaterad 17 Apr 2013
Test: Asus Fonepad – Inte bara en stor mobil Fonepads skärm är faktiskt riktigt bra, tycker Metros prylexpert. Men det känns sådär att tvingas lyfta plattan till örat för att svara i telefonen.

Test: Asus Fonepad – Inte bara en stor mobil Fonepads skärm är faktiskt riktigt bra, tycker Metros prylexpert. Men det känns sådär att tvingas lyfta plattan till örat för att svara i telefonen. Foto: Urban Brådhe


Bara namnet Fonepad för tankarna till en gigantisk mobil. Men även om den ser fånig ut i örat fungerar den utmärkt som surfplatta, enligt Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

Wow, vilken jättestor telefon? Hehe, javisst. Men det är faktiskt ingen telefon. Det är snarare en liten surfplatta. Som Ipad mini. Eller Google Nexus 7.

Varför heter den Fonepad då? Låter som en telefon, tycker jag? Jo, men det är ingen telefon alltså. Det är bara ett lite märkligt och olyckligt namn. Många surfplattor har plats för sim-kort. Det gör dem inte till mobiltelefoner.

Men ser det inte fånigt ut med en så stor telefon vid örat?  Kompis, det är en s-u-r-f-p-l-a-t-t-a. Inte en telefon. Perfekt storlek för att läsa eller surfa på. Tillverkad av Asus som även byggde Google Nexus 7. De två påminner en hel del om varandra. Detta är också ett budgetalternativ för under 2 500 kronor. Väldigt överkomligt.

Bara: ”Hejhej, här går jag och pratar i min jättemobil”? Lägg av nu. Skärmen här är faktiskt riktigt bra. Och storleken räcker även för att kolla på film eller serier. En invändning är att den inte är så jättesnabb.

Varför inte nöja sig med en vanlig mobil bara? Suck. Det är den större skärmen och det lägre priset som är bästa försäljningsargumentet här. Att den har plats för sim-kort gör det enkelt att kolla på Netflix även på väg till jobbet.

I en mening? Prisvärd surfplatta som går ner i byxfickan – på riktigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro