ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Asus Zenbook är tunnast på marknaden – en perfekt resdator

Aron Andersson · 18 Mar 2015
Uppdaterad 18 Mar 2015
Den matta skärmen på Asus Zenbook gör den utmärkt för utomhusbruk.

Den matta skärmen på Asus Zenbook gör den utmärkt för utomhusbruk. Foto: Gustav Gräll


Ute efter en tunn dator som kan följa med på resan? För den som inte vill vänta på en Macbook i guld har Metro testat senaste Asus Zenbook, som kommer med superskärm.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är speciellt med den här datorn?

Att den hör till kategorin ”ultrabook” innebär att den är tunn, lätt och smidig. Det innebär också att den inte är marknadens snabbaste dator eller fullproppad med prestanda, det får helt enkelt inte plats. Däremot är den fullt duglig för ett överkomligt pris.

Vad innebär överkomligt?

Okej, 10 000 kronor är kanske i högsta laget för många. Men då är det den mest avancerade modellen av Zenbook, utrustad med en skärm i toppklass (nästa modell, med något sämre skärm, kostar 8 500 kronor). 

Vad är så bra med skärmen?

Den är härligt matt (= mindre jobbigt blänk) och har en upplösning på hela 3 200 x 1 800 pixlar. Jämför med Apples Retinaskärm på Macbook Pro i samma storlek. Den har ”bara” 2 560 x 1 600 pixlar. Det är alltså en riktigt skarp bild som möter dig. Att skärmen dessutom är matt innebär att det går bra att kolla på film eller bilder i de flesta miljöer.

Vem ska köpa?

Den som tycker utsidan är viktig bör absolut snegla hitåt. Zenbook är väldesignad och lätt att bära runt på. Som vardagsdator, eller kontorsdator, är den alltså optimal. Men den som är ute efter tyngre användning, och möjligheten att köra flera resurskrävande program samtidigt, behöver nog något mer kraftfullt. Kanske är den som gjord för alla som attraheras av Apples design, men ändå känner sig tryggare med Windows.

I en mening?

Tunn bärbar med fantastisk skärm gör Zenbook till en perfekt resdator.

►LÄS MER: Därför suger Apples nya Macbook

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro