ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test av Wii U i Metro

Aron Andersson · 5 Dec 2012
Uppdaterad 5 Dec 2012
Wii U i Metro

Wii U i Metro


klar

Artikellänk är kopierad

Till slut fick jag igång Nintendos nya konsol och kunde göra ett test av Wii U. Tur det, eftersom jag tyckte den var värd FEM globar!

Det är alltid lurigt att i detalj redogöra för produktesterna på den begränsade yta som pryltestet i tidningen har. Det finns naturligtvis mycket mer att säga om varför jag tycker Nintendo Wii U är så bra, även om den också har sina begränsningar.

I testet nämner jag till exempel att lagringsutrymmet är på max 32 GB för den som inte vill använda extern hårddisk och att det är jobbigt att behöva uppdatera konsolen så väldigt mycket före första spelomgången. Andra minus är att handkontrollen slukar ganska mycket batteri, och att skärmen på den gärna hade fått vara något bättre.

Men vad gäller Gamepad så är det ju trots allt en komponent i uppsättningen som GÅR att byta ut. Om nu Wii U kommer att leva lika länge som föregångaren (sex år hittills), så är det inte helt otänkbart att Gamepad kommer att få en uppdatering under den perioden.

Av samma anledning sörjer jag inte riktigt bristen på dvd- eller bluray-spelare. Det hade varit trevligt, men vem kommer att se på film på skiva om sex år? Cromagnon?

I slutändan så överväger fördelarna nackdelarna. Och fördelarna är: spelglädjen. Nintendo lyckas sätta den i fokus igen. I en tid då Ipod Touch är världens mest använda spelkonsol och mobilspelen regerar har Nintendo lyckats göra den stationära spelkonsolen relevant igen. Just genom att lära sig av mobilspelen.

Detta är som tydligast i ”Nintendo Land”, ett spel som förtjänar sitt eget inlägg, helt uppbyggt av olika finurliga småspel. De utnyttjar alla Gamepad på olika sätt. I vissa ska du vippa kontrollen för att ta dig fram, i andra ska du använda en penna på pekskärmen för att hitta rätt väg. Ibland får du olika vyer på de två skärmarna, en på tv:n och en på handkontrollen, vilket är helt avgörande för att klara spelen.

Jag tycker verkligen det här är helt genialt gjort av Nintendo. Och det yttersta beviset för detta är att det är omöjligt att sluta spela.

Läs hela testet här.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro