ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Fyra högtalare för sommarens soundtrack

Aron Andersson · 15 Jul 2013
Uppdaterad 25 Jul 2013
Test: Fyra högtalare för sommarens soundtrack Prylexperten Aron Andersson har lyssnat sig igenom fyra bärbara högtalare till parkhänget i sommar.

Test: Fyra högtalare för sommarens soundtrack Prylexperten Aron Andersson har lyssnat sig igenom fyra bärbara högtalare till parkhänget i sommar. Foto: Urban Brådhe


Lika viktigt som grillen i sommar är musiken. Metro har testat fyra högtalare som kan följa med ut på picknick i det gröna.

klar

Artikellänk är kopierad

Du har köpt Jonas Crambys ”Texas BBQ” och är precis redo att brassa på några färska majskolvar på grillen. Plötsligt inser du att ljudet från Los Lobos ”Anselma” – ett måste på en mexikansk grillkväll – inte når ända ut till trädgården.

Lösningen är en bärbar högtalare, gärna trådlös, som du kan ta med dig, inte bara ut i trädgården, utan även till parkhänget.

LG har alldeles nyligen släppt NP 3530 som är liten och nätt. Å andra sidan är ljudet nästintill bedrövligt. Du kunde lika gärna kapa locket av ölburken, köra ner mobilen och dra på full volym.  

Desto bättre låter det från Sonys relativt nylanserade SRS–BTX 300. Den har redan gjort sig känd på diverse modebloggar efter skamlös sponsring. Men det förtar inte ljudet, som är kristallklart, om än inte så nätt förpackat.

Ännu bättre tryck är det i Big Jambox. Den har testets bästa bas, för den som är lagd åt det hållet. För övriga kan det nästan bli för mycket. Men både Jambox och Sony är på gränsen till klumpiga.

Den största överraskningen kommer i minst förpackning. Designtorgets Minihögtalare, är precis vad den heter, en minihögtalare. Trots det låter den som en hel orkester.

Sony SRS-BTX 300

Plus. Låter rätt fantastiskt. Ljudet är klart och du kan utan problem vrida på hög volym.Minus. Ett ostadigt ställ. Det står bra på ett plant underlag, men konstruktionen gör att högtalaren lätt vinglar.Pris. 1 800 kronor.Mått. 341 x 115 x 58,5 mm.Vikt. 1,6 kg.Batteri. Upp till 8 timmar.Anslutning. Bluetooth, 3,5-mm.

LG NP 3530

Plus. Smidig med bra batteritid. En särskild Android-app ger fler inställningsmöjligheter och batterinivån visas direkt i mobilen.Minus. Låter sämst av de testade högtalarna. Det här ljudet är för burkigt för att vara njutbart.Pris. 1 500 kronor.Mått. 193 x 66 x 66 mm. Vikt. 0,5 kg.Batteri. Upp till 15 timmar.Anslutning. Bluetooth, 3,5-mm.

Designtorget Minihögtalare

Plus. Otroligt liten med överraskande bra ljud. Hur basen kan bli så tung är lite av ett mysterium.Minus. Maxvolymen räcker långt, men är begränsad. De andra har några extra snäpp.Pris. 399 kronorMått. 50 x 50 x 51 mm.Vikt. 95 gram.Batteri. Upp till 8 timmar.Anslutning. Bluetooth, 3,5-mm.

Jawbone Big Jambox

Plus. Fetaste ljudet av alla. Jambox har snabbt blivit en modern klassiker och det är inte bara tack vare utseendet.Minus. Nästan lite för fett ljud, där basen tenderar att ta över.Pris. 2 000 kronor.Mått. 25,6 x 8 x 9,3 cm.Vikt. 1,2 kg.Batteri. Upp till 15 timmar.Anslutning. Bluetooth, 3,5-mm stereo.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro